Voorgerecht: Blini met Brugge Blomme en gerookte zalm
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 150 g gerookt zalmhaasje
- 4 mini rode bieten
- 1 friszure appel (bijv. kanzi)
- 120 g Brugge Blomme
- 1 el roze peperbolletjes
- 4 blini’s
- enkele takjes dille
Voor de saus
- 2 el zure room
- zeste van ½ citroen
- fijn zeezout
- Snijd de gerookte zalm in fijne blokjes.
- Snijd de rode biet in kwartjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in staafjes.
- Snijd de Brugge Blomme in blokjes.
- Stamp de roze peperbolletjes fijn in een vijzel.
- Meng voor de saus zure room en citroenzeste en kruid naar smaak bij met zout.
- Leg op elk bord een blini. Verdeel er de zalm, rode biet, appel en Brugge Blomme over. Schep er de saus bij.
- Werk af met roze peper en dille.
Vooraf voor te bereiden
Stap 1 & 2 kunnen vooraf gedaan worden.
Smakelijk!